torstai 14. marraskuuta 2013

Accappella

Haluan kirjoittaa pitkäaikaisesta haaveestani, nimittäin accappella-laulamisesta.
Ensimmäinen accapella kappale minkä koskaan kuulin, oli XL5:n Kuivaa kyyneleet. Jotain älyttömän herkkää ja kaunista, ajattelin. Harjoittelin itsekseni tuota biisiä, kunnes tajusin, että voihan niitä muitakin kappaleita laulaa accappellana :P
Accappella on siis laulamista ilman taustamusiikkia, jossa joko taustamusiikki luodaan itse äännähdyksillä tai sitten taustamusiikkia ei vain ole. Näin minä sen ainakin näen :) 

Vuosien saatossa olen kuunnellut monenlaisia accappella-yhtyeitä ja rakastunut tuohon tyyliin täysin. Fork on yksi ehdoton suosikkini, samoin Club For Five. Voi kun olisi muitakin, jotka olisivat kiinnostuneet tästä musiikkityylistä, niin pääsisi kokeilemaan yhdessä accappella-laulamista. Voisi aloittaa juurikin noilla helpoilla ja matkia esim. Forkin tekemiä covereita. Pääsisi jonkinlaiseen alkuun :) Tässä muutama malli accappella-yhtyeistä:

Club For Five-Brother's in arms

Pentatonix-Thrift Shop


Duwende-Human nature (Duwendella muitakin loistavia covereita, mutta tämä on ehdoton suosikkini!)

Semmoista... Jos joku haluaa lähteä kokeilemaan tällaista minun kanssani, niin saa ilmoittautua ;)
Nyt voisin juoda kupposen teetä. Vihreää teetä ei näemmä ollut, joten oli pakko tyytyä Afrikka Rooibos-teehen... Tänään juon teeni TURTLES-mukista :D



1 kommentti:

  1. Sulle löytyis Seinäjoelta kaks innokasta ;) Koulukaveri ois kans oikein kovaa innostunu accapellasta ja haaveillu ryhmän perustamista :) Ja rakastaan Pentatonixia :) Tahtoo vaan tuo välimatka olla taas pepusta.

    VastaaPoista