keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Pub Kultainen Apina, Hervanta- 21-vuotta!

Istuin eilen kantapaikassani puolen tunnin ajan, nauttien kylmää pepsimaxia ja baaritiskillä "notkuen". Kuuntelin, kuinka vakiasiakkaat jorisivat alkavasta jääkiekkopelistä ja samalla naureskelin niiden jutuille baarimikkojen kanssa. Työntekijät tuumailivat, että montakohan päivää putkeen eräs herra ajatteli tällä kertaa ryypätä.

Sitten kuului lasin helinää. Juurikin tämä samainen herra pudotti kaljatuoppinsa maahan. Baarimikot vain pyörittelivät päitään ja totesivat, että nyt oli herran aika lähteä kotiin. Baarin omistaja meni paikalle harjan ja kihvelin kanssa, siivosi lasinsirut pois ja hymyili vain leveästi. Mitä lie mahtoi miettiä.
Herra sitten kuitenkin kysyi omistajalta, että mitä oli velkaa rikkoutuneesta tuopista, johon omistaja totesi leppoisasti: "Et mitään, mukavaa peli-iltaa!". Herra vastasi: "Kiitos, sitä samaa. Olepa nyt varovainen niiden lasien kanssa.". Tämän jälkeen herra poistui baarista.

Tässä baarissa on pubin puoleisilla seinillä paljon kaikenmoista "tavaraa"; Eri maiden seteleitä, kortteja, valokuvia, käyntikortteja, kolikoita ja jopa yksi heijastinkin siellä roikkui. Siinä vaiheessa mietin, kuinka vanha baari olikaan ja kuinka paljon ne seinät ovat nähneet vuosien aikana. Kuinka paljon tarinoita niihin seiniin oikeasti liittyykään? Jos joskus uskaltaisi, voisin ehkä kysyä tätä baarin omistajalta. En siltikään usko, että hänkään aivan kaikista tavaroista pystyy kertomaan eri tarinoita.

Sen puolen tunnin aikanakin tapahtui vaikka mitä... Miettikääpä, mitä kaikkea siellä on tapahtunut 21 vuoden aikana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti