lauantai 9. maaliskuuta 2013

Alkoholin käyttö

Tekee mieli kirjoittaa jostain asiasta, mikä on ollut tapetilla viime aikoina. Paljon saa lukea iltalehdistä sun muista uutisista, kuinka paljon tässä maailmassa tapahtuu kamalia asioita- joka päivä.
Yksi kuitenkin nousee ylitse muiden ja saa itsessäni aikaan ällöttävää tunnetta.
Alkoholin kanssa läträäminen.

Itse löysin alkoholin elämääni mennessäni ammattikouluun. Olin 16-vuotias ja vedin ensimmäiset kännini Magyar-viinillä, joka oli sekoitettu joko pepsimaxiin tai spriteen. En ole koskaan juonut alkoholia salaa, mutta en tiedä, onko se sitten yksi syy siihen, miksi en kyseisestä hommasta niin perusta... Se että juomisessa ei ole koskaan ollut minkäänlaista jännitystä vaan se on aina ollutkin luvallista. En tiedä.
Kaikki alkoi kotona juomisesta. Mutta olihan sitä pakko kehittyä ja lähteä kavereiden kanssa ryyppäämään keskustaan, koskipuistoon ja jopa joskus koskikeskukseen.
Koskipuistossa oli kivaa oleilla, kun kaikki muutkin oli niin humalassa. Osasin kuitenkin pitää kontrollin alkoholin kanssa. Join yhdessä illassa yhden pullon (0,75l) vahvaa siideriä ja se riitti tuomaan pahaa oloa ja oksentelua...

Kun tulin täysi-ikäiseksi, kaikki kaverini olivat vielä 17-vuotiaita, joten viikonlopun kinkerit jatkuivat toistaiseksi koskipuistossa. Ollaan sitä joskus eksytty Pispalaan jonkun nuoren häiskän kotiinkin juomaan. Harmi, etten ollut sillä reissulla ihan pelti kiinni, liikaa ällöjä muistoja.
Täysi-ikäisenä ollessani en silti juurikaan hakenut kavereilleni juomia. Pidin tiukasti kiinni siitä, että en välitä alkoholia alaikäiselle.

Nykyään, en juurikaan juo alkoholia. On tässä mennyt varmasti parikin vuotta, ettei ole tullut juotua tippaakaan. Enkä kyllä kaipaakaan moista. Tulee vaan paha olo ja menee turhaan rahaa. :)

Mutta niin, pointtina oli tuo alkoholin käyttö. Huolettaa, että kuulee niin monen 12-15 vuotiaan juovan alkoholia JOKA viikonloppu. Mihin nykynuorisolla on kiire? Hautaan luultavasti. Ja kuka on niin ääliö, että hakee pikkulapsille alkoholia? Vastuuton idiootti, sanon minä.
12-vuotiaalla on koko elämä vielä edessä. Miksi siis pilata se vetämällä kännit joka viikonloppu ja kokemalla hirveää oloa seuraavana päivänä. Onko sen ikäisten suosioon pääseminen kaiken tällaisen varassa? Hirvittävää.

Jos nyt joku nuorempi ihminen sattuu tätä lukemaan, niin sanon vain: Odottakaa. Ehditte olemaan humalassa ja oksentamaan kengillenne vielä monta kertaa, vaikka olisitte vasta 18-vuotiaita. Keskittykää ennemmin siihen koulun käyntiin ja hankkikaa itsellenne ammatti.
Ja teille vähän vanhemmille inmisille: ÄLKÄÄ VÄLITTÄKÖ ALKOHOLIA ALAIKÄISELLE!!

Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti